top of page
kortti_taka_muokkaamaton
kansi3
DSC_9769-37-2

KOMIAT

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Icon

Komiat

 

Komiat on iskelmämusiikkia esittävä yhtye, jonka tunnuspiirteitä ovat vahva haitaripoljento ja riehakas meininki. Yhtyeen soittajat ovat kotoisin Pohjanmaan lakeuksilta ja Varsinais-Suomesta. Yhtyeen solistina toimii Aleksi Yli-Sissala, haitaria soittaa Kultaisen Harmonikan vuonna 2014 voittanut Aleksi Laukkonen, kitaristeina Samuel Järvinen ja Pekka Oravuo, bassoa soittaa Juho Eskola ja rumpuja Eero Nummela. Solistin lisäksi lauluvoimaa löytyy myös muilta soittajilta. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa keväällä 2020 se on tilattavissa fyysisenä cd:nä, tai kuunneltavissa Spotifystä. Yhtye on myös saanut tunnustusta useissa eri kilpailuissa ja äänetyksissa toimintansa aikana.

Alkutahdit
 
Pari puhelimen soittoa ja maakuntien kovimmat muusikot oli saatettu saman kahvipöydän ääreen. Ehdittiin siinä vähän soittamaankin, ainakin sen verran, että kyllä tästä orkesteri saadaan. Erilaisista persoonista on muodostunut yhtenäinen ja riehakas joukko, joka suuntaa keikoille ympäri Suomea. Alkuperäisenä tavoitteena on ollut soittaa keikkoja meiningillä ja ammattitaidolla, emmekä aio tinkiä tästä jatkossakaan. Tervetuloa viihtymään keikoillemme!

Aleksi Yli-Sissala, laulu

 

Aleksi Yli-Sissala (tunnetummin Allu, Sissala, Sissos tai Jaakko Teppo) on parikymppinen nuorimies Alajärveltä, jolle on suotu älytön laulunlahja. Hän on lauleskellut elämänsä aikana kaikkia kappaleita, ja on hän laulanut aikoinaan itsellensä myös Tangojuniori-tittelinkin. Pohjanmaan poikana hän on kova pesäpallofani, ja jalkapalloakin tulee katsottua. Itse hän pelaa kuitenkin enimmäkseen puulaakia. Tulevaisuudessa hänestä tulee kaikkienalojenerikoisasiantuntija, sillä hän opiskelee Oulussa luokanopettajaksi.

DSC_4228.jpg

Pekka Oravuo, kitara & laulu

 

Pekka "Pekka" Oravuo on musiikin moniottelija, joka kitaran nähtyään luultavasti ostaa sen. Kitaran lisäksi Pekan kädessä pysyy soppakauha ja kolvi, joten keikkareissussa soittajien vatsat pysyvät täynnä ja johdot ehjinä. Vapaa-ajallaan Pekka yleensä soittaa kitaraa, huoltaa kitaroita, juo kahvia, kuuntelee kitaramusiikkia, ostaa kitaroita, juo lisää kahvia ja kasvattaa partaa. Vakavan kitarafiksaation lisäksi Pekalla on erinomainen lauluääni, jota pääsee kuulemaan keikoillamme silloin, kun Aleksi malttaa olla hiljaa.

DSC_4223.jpg

Aleksi Laukkonen, harmonikka

 

Aleksi Laukkonen on Komioiden kurttua kurittava kiharapää, joka on niittänyt mainetta ja kunniaa haitarillaan jo kuusivuotiaasta asti. Haitarin lisäksi Laukkoselta taipuu myös piano, kitara, basso sekä puujalkavitsit. Tulevaisuudessa tavoitteena on tehdä muitakin kuin piuhoihin liittyviä johtotehtäviä, nimittäin orkesterin johtamisen muodossa. Pohjalaisen asenteen omaava multi-instrumentalisti opiskelee teatterimusiikkia Tampereella ja harrastaa vapaa-ajallaan biljardia sekä painia orkesterimme toisen Aleksin kanssa.

DSC_4202.jpg

Samuel Järvinen, kitara & laulu

 

Samuel ”Albert” Järvinen on yhtyeemme retroiluun taipuvainen kitaristi, joka jakaa silloin tällöin keikoillakin tarinoita lukuisilta seikkailuiltaan, yleisön ja muun orkesterin suureksi riemuksi! Tämä aina hyväntuulinen mies on taitava muusikko ja sovittaja, jolta myös musiikin lisäksi aikataulujen sovittaminen onnistuu mallikkaasti. Musiikin ohella hän opiskelee fysiikkaa, joten kitaransoiton aerodynamiikka on hallussa, ja erilaiset bändin kalustoon liittyvät optimoinnit sujuvat häneltä ongelmitta. Samppa pärjää lisäksi hyvin ATK-laitteiden kanssa. Samuel on useiden luotettavien lähteiden mukaan bändin tyylikkäin mies.

DSC_4194.jpg

Juho Eskola, basso

 

Juho pudottelee bassostaan ääniä kokemuksen ja nykyisin myös ammattitaidon tuomalla varmuudella. Tästä syystä hänen soittonsa onkin ollut kysyttyä keikkalavoilla sekä televisiotuotannoissa. Keikoilla hänet löytää salista katsottuna solistimme oikealta puolelta, takahuoneessa tietotekniikan varresta ja keikkareissuilla mersun ratista. Logistiikkapäällikkönä hänen velvollisuutensa on myös ilmoittaa miten nopeasti kalusto on milloinkin pystytettävä, jotta aikataulu saadaan kurottua kiinni. Keikkailun lisäksi Juhon suosikkiharrastuksiin kuuluu mm. musiikkilaitteisiin “investointi”.

DSC_4185.jpg

Eero Nummela, rummut & johtotehtävät

 

Mies, jota on kiittäminen ja syyttäminen koko yhtyeen olemassaolosta. Kun Eero päättää jotain, lopputulokseen mennään vaikka läpi harmaan kiven. Yhden kohtalokkaan idean seurauksena syntyi Pohjolan kovin humppakone, Komiat. Soittajana hän on monipuolinen ja energinen rumpali, jonka löytää keikoiltamme rumpukorokkeelta itseään lähes kolme kertaa vanhemman Ludwig-rumpusetin takaa. Rumpujen soitto sujuu häneltä kuin tanssi, ja miehen voikin usein bongata myös tanssiparketin puolelta. Eeron oikeasta taskusta löytyy kultainen taskukello, jossa on kaikesta ehtimisestä päätellen paljon enemmän tunteja kuin useimmilla muilla. "YY-KAA-KOO-NEE!"

DSC_4209.jpg
Kaikki oikeudet pidätetään ©

Kuvat: Katja Tamminen & E-P Tupala

bottom of page