kortti_taka_muokkaamaton
kansi3
DSC_9769-37-2
Valasranta
Valasranta Takaa

KOMIAT

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Icon

Lavatanssit - rentoa ajanvietettä!

Lavatansseihin?

Monia tuntuu mietityttävän voiko lavatansseihin tulla, ja mitä siellä tehdään. Koska Komiat keikkailee usein tanssilavoilla, ajattelimme tässä lyhyesti avata, miten lavatasseissa voi viettää hauskaa iltaa ja vastata useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä tanssilavoilla tapahtuu?
Lavatansseihin voi lähteä viihtymään kuka tahansa, joka pitää elävästä musiikista. Tanssilavoilla/lavatansseissa tunnelmasta vastaa yleensä illan esiintyjä, joka esittää elävää musiikkia tilaisuuteen sopivan määrän, joko tauoilla, tai ilman. Iltaa voi viettää esimerkiksi nauttien keikasta ja katsellen esiintyjää lavan edessä, tanssien tanssilattialla, hyödyntäen lavan terassi/ravintolapalveluita tai vaikka tehden näitä kaikkia!

Mitä tarvitsee lavatansseissa?
Iloinen ja positiivinen mieli on hyvä ottaa mukaan mille tahansa live-keikalle, myös lavatansseihin. Hyvät käytöstavat ja toisen ihmisen kunnioittaminen ovat tietysti perusarvoja kaikissa tapahtumissa ja niiden ulkopuolella. Mitään pukukoodia ei ole, me itse tykkäämme pukeutua samalla tavoin edustavasti kuin muihinkin viikonlopun rientoihin jos lähdemme vapaa-aikana tanssilavalle. Jos pitää tanssimisesta, kannattaa jalkaan laittaa mukavat kengät, joissa on helppo kävellä.

Mitä jos ei halua tanssia?
Tanssilavoille ovat erittäin tervetulleita myös kaikki jotka pitävät enemmän keikan katsomisesta, kuin tanssimisesta. Jos joku tulee kysymään sinua tanssimaan, niin aina voi todeta kohteliaasti "kiitos ei", jos ei halua lähteä tanssimaan. Asia on sillä selvä, eikä sitä tarvitse kenellekään selitellä. Jos itse haet jotain tanssimaan ja sinulle vastataan "kiitos ei", niin toivota kohteliaasti mukavaa illanjatkoa. Jokaisella voi olla omat yksityiset syynsä tanssista kieltäytymiseen.

Mitä jos haluaa tanssia?
Lavatansseissa tanssitaan helppoja paritansseja. Lavatanssia voidaankin pitää sosiaalitanssina, jolla tarkoitetaan sitä, että yksinkertaiset ja helpot askeleet ovat mahdollisimman monen opeteltavissa, eikä taitotasolla ole merkitystä. Olennaista on yhdessä musiikin tahtiin liikkumisen ilo ja riemu, sekä tanssin lomassa tavattavat ihmiset. Helppoja sosiaalitansseja joilla viihtyy lavatansseissa koko illan ovat esimerkiksi valssi ja foksi. Tanssimaan voi opetella esimerkiksi kaverin opastuksella tai katsomalla lyhyen opetusvideon.

Erilaisten mediassa tai netissä lueteltujen tanssilajien määrää ei kannata säikähtää, sillä suurinta osaa kappaleista voi tanssia useammalla kuin yhdellä tyylillä. Foksi, eli vaihtoaskel on ns. "yleistyyli" jolla voi tanssia lähes kaikki kappaleet.

Kenen kanssa lähteä lavatansseihin?
Meidän mielestä mukavinta lavatansseihin on lähteä kaverin kanssa, tai tutulla kaveriporukalla. Tällöin iltaa on mukava viettää keskenään, eikä tarvitse jännittää vieraiden ihmisten hakemista. Tietysti tämä ei estä kaveriporukan ulkopuolistenkaan hakemista, jos intoa löytyy. Lavatanssit ovat myös erittäin mukavaa yhteistä tekemistä pariskunnille. 

Mitä lavatansseissa on?
-kuka tahansa, joka nauttii elävästä musiikista.
-Keikka siinä missä muutkin keikat
-tunnelma
-iloista mieltä

Tanssimaan?

 

Kaikki oikeudet pidätetään ©

Kuvat: Katja Tamminen & E-P Tupala